Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihomoravský kraj

Vyprošťovat osobu museli hasiči po nehodě osobního vozidla do stromu u obce Svatobořice-Mistřín. Na místě zasahují jednotky z Hodonína a Kyjova.

Řidič osobního vozidla jedoucího od Kyjova při předjíždění nezvládl řízení a s vozidlem dostal smyk. Poté vozidlo, ve kterém jeli dva muži, nekontrolovaně narazilo do stromu. Při nehodě jeden muž na místě zemřel a druhý byl s těžkými poraněními letecky transportován do brněnské nemocnice, uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Policisté prověřují okolnosti noční nehody, při které lokomotiva srazila muže v kolejišti. K události došlo čtvrt hodiny po půlnoci na železnici v Kyjově. Při posunu na kolejích, kdy lokomotiva jela pomalou rychlostí, do jízdní dráhy vstoupil muž.

„Na kolejích ho lokomotiva srazila a muž utrpěl těžké poranění, se kterým byl následně transportován do brněnské nemocnice. Co neznámý muž v kolejišti dělal a o koho se jedná, nyní zjišťují policisté“, uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník. Na místě zasahovaly jednotky HZSp SŽDC Brno a PS Kyjov.