Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihomoravský kraj

K požáru motorové vlakové jednotky vyrazilo pět jednotek PO do Knínic na Boskovicku. Místní dobrovolní hasiči, kteří byli na místě jako první, zamezili šíření požáru hasícím přístrojem. Na dohašení a ochlazení hasiči nasadili dva vodní proudy.

Vodu k vlakové soupravě dopravili hadicovým vedením v délce skoro 200 metrů od nedalekého železničního přejezdu, kde zůstala ustavena požární technika. Nikdo z cestujících nebyl zraněn. Přesná příčina i škoda jsou v šetření

Řidička osobního vozu Fiat Bravo se na zasněžené vozovce snažila mezi obcemi Černín a Vevčice vyhnout protijedoucímu vozidlu. Najela prý více na krajnici, strhla řízení a tím dostala smyk. Nakonec vyjela ze silnice a narazila do stromů. Na místo vyrazili hasiči ze stanice Znojmo.

Čtyřiačtyřicetiletá žena z našeho regionu tím utrpěla lehké zranění. Po ošetření v nemocnici byla propuštěna do domácího léčení. Alkohol před jízdou nepila. „Způsobená škoda na vozidle je asi patnáct tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

V obci Čebín na Brněnsku zasahovali místní dobrovolní hasiči společně s profesionály z Tišnova u osoby, kterou v jedné z firem zavalil stroj.

Zasahující tým ZZS Jihomoravského kraje jej musel uvést do umělého spánku, zajistit dýchací cesty intubací a napojením na umělou plicní ventilaci. Muž utrpěl vážná poranění a po poskytnutí nezbytně nutné péče byl transportován leteckou záchrannou službou na Urgentní příjem FN Brno.