Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihomoravský kraj

Jednotka ze stanice Líšeň vyjela k hlášenému úniku plynu v bytovém domě na ulici Bubeníčkova v brněnských Židenicích. Zasahující na místě zjistili, že plyn uniká z poškozené přípojky. V blízkém okolí naměřili vysoké koncentrace uniklého plynu.

Hasiči společně s policisty nařídili evakuaci celkem 22 osob. Z důvodu vyloučení možných iniciačních zdrojů byla na nutnou dobu omezena dodávka elektrické energie. Ve spolupráci s pracovníkem plynáren se ve 12:35 podařilo unikající plyn zastavit. Po odvětrání zasažených prostor se obyvatelé vrátili zpět do svých bytů. Po dobu zásahu byl v ulici Bubeníčkova omezen provoz.

Hasiči zasahují na dopravně vytížené komunikaci I/50 v Nesovicich u dopravní nehody zájezdového autobusu a osobního automobilu. Při nehodě se zranil řidič osobního vozu, cestující v autobuse vyvázli bez zranění.

Vše nasvědčuje tomu, že viníkem nehody je řidič osobního vozu, který nedal přednost v jízdě v křižovatce. Problém ale bude mít i řidič autobusu, který opakovaně nadýchal kolem 0,7 promile. V autobusu s ním cestovaly další 3 dospělé osoby a 26 dětí.