Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Jihomoravský kraj

Večer vyjeli brněnští hasiči k požáru na ulici Sladkovského v Králově Poli. Na místě zjistili, že hoří uskladněný materiál uvnitř autoservisu a požár se dále šíří na střešní konstrukci. Proti plamenům nasadili dva vodní proudy, kterými požár zlikvidovali za hodinu a půl od ohlášení.

Z důvodu silného zakouření uvnitř objektu hasiči zasahovali po celou dobu v dýchací technice. Při zásahu se nikdo nezranil. Příčina zůstává v šetření.

Dne 30. 1. 2021 v 17:23 vyjela naše jednotka k dopravní nehodě u Jedovnic, směr Lažánky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu jednoho osobního automobilu, který skončil převrácený na boku.

Uvnitř se nacházely dvě osoby, které se nemohly vlastními silami dostat ven z vozidla. Naše jednotka provedla zabezpečení místa události, stabilizaci vozidla a protipožární opatření. Následně vyprostila osoby z vozidla bez použití vyprošťovacího zařízení.

Poté jim začala poskytovat předlékařskou pomoc. Po příjezdu ZZS byly osoby předány do jejich péče. Po odjezdu ZZS byla naše jednotka odeslána na základnu.